Ponypret

 

Als ouder merk je wel eens dat het moeilijk is om in gesprek te gaan met je kind. Wat gaat er nu echt in hem of haar om? Wat zit hem of haar dwars? Of, hoe kan ik mijn kind prikkelen om net dat stapje meer (of minder) te zetten?

Dit heeft Tact op het idee gebracht om een workshop te ontwikkelen: PonyPret.                                

Door coachingstechnieken te combineren met de omgang met een pony brengt onze coach een gesprek met het kind op gang. De aandacht van het kind wordt op een speelse manier gevestigd op het dier waardoor gedachten, meningen en eventueel belemmeringen vrij komen. Het kind wordt uitgedaagd om zijn of haar verhaal te doen.

In overleg met het kind en de ouders kunnen vooraf doelen worden benoemd die in het coachingstraject aan bod mogen komen. Denk hierbij aan assertiviteit, leiderschap, zelfvertrouwen, het loslaten van bekend gedrag, durven dromen, enz...

Tact geeft hierbij nadrukkelijk aan dat de workshop geen vorm van (medische of psychologische) therapie is. Deze kennis en ervaring heeft onze coach niet in huis. De intentie van Tact is door coaching de gedachten of gedrag van het kind op enige wijze "in beweging" te krijgen. Mocht meer gerichte therapie wenselijk blijken, dan heeft Tact deze contacten in haar netwerk.

Vragen? Voor meer informatie kunt u uw gegevens achterlaten op onze website. Wij bellen u dan voor een afspraak. U mag ons natuurlijk ook bellen op 06-51497640.

Contact

Bent u ge├»nteresseerd geraakt in de dienstverlening van Tact en wilt u graag persoonlijk kennismaken, vul dan het contactformulier in. Wij bellen u voor een afspraak. Uiteraard kun u ook zelf telefonisch contact met ons opnemen. Kijk voor de overige contactgegevens op de contactpagina.