Na de afwikkeling van een kwestie voor een cliënte ontving Tact de onderstaande waardering:

In november 2011 ben ik door een net gekocht paard aangevallen en ernstig gewond geraakt. De verkoper wist uiteraard (!) niet dat het paard e.e.a. mankeerde....Dankzijde hulp van Edgard is de koop uiteindelijk ongedaan gemaakt en heb ik het paard terug kunnen brengen naar de verkoper. Zonder de hulp van Edgard was me dat niet gelukt, want de eerste advocaat had te weinig specifieke kennis van dit soort zaken om indruk te maken op de verkopers. Buiten de nodige kennis van paarden en wetboeken heeft Edgard een heel plezierige manier van aanhoren,
adviseren en steunen, waardoor ik tevens aan een stukje verwerken kon beginnen. Dank je wel hiervoor Edgard.

Mevrouw meldde zich tot Tact, omdat haar rechtsbijstandverzekering weinig voor haar wilde doen. De ingeschakelde advocaat zag geen heil in haar zaak. Op kosten van de rechtsbijstandverzekering mocht Tact de behandeling van het dossier overnemen.

Wat was het geval?

Mevrouw was op zoek naar een talentvol dressuurpaard waarmee zij in een kort tijdbestek op wedstrijd kon. In haar zoektocht kwam zij terecht bij een handelsstal, die haar voorstelde aan een 3-jarige KWPN-ruin. De eerste kennismakingen in de rijhal verliepen goed. Het paard was braaf en liet zich goed rijden. Mevrouw ging over tot aankoop van de ruin. Eenmaal thuis aangekomen, vertoonde het paard een eesblessure en bleek het paard enorm angstig voor andere paarden. Zelfs in die mate dat mevrouw bij het begeleiden aan de hand door het paard werd aangevallen en ernstig gewond raakte. Mevrouw was – naast dat zij lichamelijk ernstig gewond was – erg teleurgesteld in de handelsstal. Zij hadden doen voorkomen dat dit paard – ondanks zijn jeugdige leeftijd en onervarenheid – geen vlieg kwaad deed. Het tegenovergestelde bleek echter waar. Ondanks haar verzoeken waren zij niet bereid om mevrouw tegemoet te komen.

Uiteindelijk heeft Tact na diverse schriftelijke en telefonische contacten de handelsstal kunnen overtuigen van het in alle redelijkheid ontbinden van de betreffende koopovereenkomst. Dit paard voldeed niet aan de verwachtingen van mevrouw en de kenmerken die de handelsstal had voorgeschoteld. Het paard werd opgehaald en de aankoopprijs werd geretourneerd. Resultaat: een tevreden cliënte.

Hippische zaken – paard en recht

Mr. Edgard Bogers is al jaren actief in de paardensport en geïnteresseerd in aanverwante onderwerpen. Regelmatig wordt hij als jurist benaderd met vragen over hippische zaken.

Tact begeleidt u graag bij:

  • de koop en verkoop van paarden en pony's;
  • het opstellen en beoordelen van contracten bij koop en verkoop van paarden en pony's;
  • geschillen voortvloeiende uit contractuele of verzekeringstechnische hippische kwesties;
  • het beoordelen van aansprakelijkheid bij voorvallen en ongevallen met paarden;

Wij zijn uitermate bekend met de in de branche gebruikte terminologie en de cultuur van paardensportliefhebbers en -beoefenaren. Tact begrijpt waar u het over heeft.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in de dienstverlening van Tact en wilt u graag persoonlijk kennismaken, vul dan het contactformulier in. Wij bellen u voor een afspraak. Uiteraard kun u ook zelf telefonisch contact met ons opnemen. Kijk voor de overige contactgegevens op de contactpagina.