Via de social media werd mijn aandacht getrokken naar de volgende website:  www.nulverkeersdodenbrabant.nl

De campagne "Help Brabant op weg naar nul verkeersdoden" is een geweldig initiatief van de provincie Noord-Brabant, met het streven om het aantal verkeersdoden fors te laten dalen. Men roept elke inwoner van Brabant op een actie te verzinnen om het verkeer veiliger te maken.

Zo blijkt een pepermuntje goed te zijn voor de verkeersveiligheid:

"Het is één van de suggesties die onderzoekinstituut KiM oppert in het rapport 'Opstappen als het kan, afstappen als het moet'. In het rapport worden maatregelen besproken die het gedrag van oudere fietsers kunnen beïnvloeden. Verschillende geuren hebben verschillende effecten. Citroen wordt beschouwd als een stimulerende geur, lavendel bevordert ontspanning en pepermunt en kaneel maken alert, aldus het rapport. Citroen-, pepermunt- en kaneelgeur kunnen een bijdrage leveren aan verkeersveiligheid. Of de geur nu via de mond bijvoorbeeld met behulp van kauwgom of via de neus wordt waargenomen, in beide gevallen dragen de geuren bij aan een verhoogde attentie, verbeterd geheugen en een hogere motorische reactiesnelheid. Dat effect is onder andere gevonden bij proefpersonen in een rijsimulator. Ze waren alerter en minder gefrustreerd als dergelijk geuren werden ingezet. Het is natuurlijk niet mogelijk om geuren in
de omgeving van fietsers te veranderen, aldus KiM. Wel kan pepermunt, in de vorm van snoep of kauwgom, een toegevoegde waarde hebben in verkeersveiligheidscampagnes."

(Bron: http://www.verkeersnet.nl/8345/pepermuntje-goed-voor-de-verkeersveiligheid-van-oudere-fietsers%20)

Hoe meer iedereen zelf bewust is van zijn of haar gedrag in het verkeer, hoe minder verkeersslachtoffers er uiteindelijk
zullen zijn. Ben alert! Voor jezelf en voor die ander!

Tact letselschade – juridisch advies – coaching is het dienstverlenende bureau in de regio Dongen dat zich bezig houdt
met belangenbehartiging bij letselschade.

Stel het overkomt u. Een aanrijding met letsel als gevolg. Tact staat u dan met raad en daad bij. U hoeft zich geen
zorgen te maken over het papieren werk er om heen. U kunt zich volledig richten op uw herstel. Dat geeft rust.

Een ongeval is al vervelend genoeg. De tijd er na hoeft dat niet te zijn.

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in de dienstverlening van Tact en wilt u graag persoonlijk kennismaken, vul dan het contactformulier in. Wij bellen u voor een afspraak. Uiteraard kun u ook zelf telefonisch contact met ons opnemen. Kijk voor de overige contactgegevens op de contactpagina.